Cupping massage

De cupping massage bij Massage Praktijk Marijke is ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen naar het huidoppervlak te trekken. Het zorgt ervoor dat de huid en spieren goed doorbloed raken, waardoor het lichaam eenvoudiger de afvalstoffen kan verwijderen. Het gevolg hiervan is dat je een algehele ontspanning in het lichaam krijgt. Cupping heeft een dieptewerking doordat er een soort glazen ‘cups’ op de huid worden aangebracht die vacuüm trekken.

Deze massage is een vorm van acupunctuur die gericht is op verandering van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar de plaats waar de verstorende energie het lichaam via de poriën kan verlaten. Tijdens deze massage bij Massage Praktijk Marijke wordt je eerst gemasseerd met massage olie waarna de cups aangebracht worden. Er treedt vervolgens een sterke doorbloeding op. Als de cups over jouw lichaam bewogen worden ontstaat er een diepgaand en krachtige uitwerking. Jouw lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Als de lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert bij jou een cel minder goed en hopen gifstoffen zich daar op. Pijn is dan dus feitelijk een blokkade in de energiestroom van jouw lichaam.

Toxines -zit in de spieren en gewrichten- worden niet altijd even gemakkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en andere klachten kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen deze gifstoffen aan het huidoppervlak gebracht worden zodat het lichaam geholpen wordt om dit makkelijker te kunnen verwijderen.